Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

Liczba pozycji: 4
  • Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook
    Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook
    Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook
    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO
    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 28,70 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,50 zł

    Więcej

    • PDF